2011 - 2012

mitt nyårslöfte:
ha ett jobb innan nästa nyår
har du något löfte att följa?

det bästa med 2011:
*jag träffade zansa
*jag har höjt många av mina betyg
*jag tjänade mycket pengar i somras
*skaffat underbara vänner


det sämsta med 2011:
*att så mycket har dragit ner mig "under jorden"
*jag har förändrats enormt
*känner inte igen mig själv

krav på 2012:
*att jag och zansa ska träna och utvecklas mer tillsammans
*jag ska söka jobb
*ska försöka bli "tessan" igen, för såhär vill jag inte ha det..





Lisa och Zansa

Under tiden jag red Zansa så var hon väldigt stressad, vilket jag tyckte hon var under hela tiden hon stod uppstallad i Hökbäck.
Jag red henne faktist inte så himla många gånger innan Tessan tog henne på foder. Jag tror det kanske blev 7 eller 8 gånger och då red jag endast ut två av dom för hon blev så himla stressad. Första gången jag red ut med henne så blev hon så stressad att hon började blöda näsblod.
När hon blev så bara kopplade hon bort allt och struntade helt i den som satt på ryggen eller gick bredvid henne.



fortsättning följer..


Lisa och Tessan

Jag lärde känna Tessan via stallet, otippat? Men jag tänkte ta det hela från början..

Det började med att min medryttarhäst Alda flyttade så då fick jag en förfrågan från Johanna om jag ville hjälpa henne med Zansa. Visst sa jag efter att ha ridit henne en gång. Red henne några gånger i veckan och när jag inte hade hand om Zansa så red jag Sikill.
En gång när jag kom till stallet så såg jag att det var någon annan som red Zansa. Tänkte inte så mycket på det just då, men fick några dagar senare höra av Malin att Johanna hade hittat en fodervärd till Zansa det vill säga Tessan.
Vi träffades ganska ofta i stallet, men vad jag kan minnas så red vi inte så ofta tillsammans?
Vi fick väl lite mer kontakt sedan strax innan hon flyttade Zansa och sen har hon kommit och hälsat på i Hökbäck några gånger.
Det var väl först när vi, jag Sara och Victoria, var och hälsade på Tessan på höstlovet som vi fick mer kontakt och nu har Tessan bjudit in mig igen så på tisdag åker jag iväg och hälsar på Tessan och Zansa :')


Gott nytt år!



jag vet att ni gillar min fina bild ;)


tar ett djupt andetag

det är så skönt att vara ifrån östersund och allt som hör därtill (förutom zansa), jag saknar henne otroligt mycket!
på måndag har jag bestämt mig för väärldens längsta skrittur på henne för på tisdag kommer lisa till oss och hälsar på. så då blir det nog fotografering, både ridbilder och mysbilder :') är ni beredda på en bildbomb dårå? :)
hon stannar till och med över natten så det kanske blir lite foton på onsdag också?

nog om det, vad händer för er i nyår? :)


jag är som sagt i kramfors hos min faster och kommer hem på måndag, vi ska nog upp till grannen på middag imorgon & inviga det nya året med dem. hade jag varit hemma så hade jag nog invigt det nya året i hagen med hästarna om jag känner mig själv rätt ;) haha..




tar ledigt ett tag

hej mina kära bloggläsare! som ni kanske märker så har jag tillgång till en dator :D (iaf ikväll)
jag tänkte nämligen vara bloggfri under helgen och låta lisa sköta allt som rör sig runt både min och hennes blogg. det låter väl trevligt? ;)

hoppas ni gillar att det dyker in lite gästbloggare ibland för jag tänkte nämligen börja med det, (inte en hel helg, men ett inlägg då & då :)

puss puss!

Sikill

Min medryttarhäst heter Sikill frå Vikåsen och är en islandshäst född 1995.
Han är för det mesta pigg och kan bli lite stark, men han är världens snällaste. Han har inte så himla bra gångarter, men det jobbar vi på. Han blir gärna passaktig i dom flesta gångarterna och grisepassar häldre än töltar eller travar eftersom han tycker det är lättare.
Vi har för tillfället inga kortsiktiga mål, men på längre sikt så är det väl att förbättra gångarterna, bättre kondition och sen gärna på ner honom i vikt. Vi får se hur det går med det, eftersom han har något fel med hjärtat så ska han ta det lite lungt. Dock tog vi det lite för lungt med honom ett tag tror jag för han var lite överpigg där ett tag, haha.






Ni kommer få stå ut med en massa bilder i inläggen, men jag hoppas att ni står ut med det ;)


gästbloggar

Lisa heter jag och Tessan bad mig hålla bloggen vid liv medan hon är borta. Tänkte väl ägna detta inlägget lite åt mig så fortsätter jag utifrån det sen eller något åt det hållet.

Jag är iallafall 17 år, snart 18 och går andra året på Åsbygdens Naturbruksgymnasium med inriktningt häst.
Jag har ridit sedan jag va 12 tror jag och började då på Tanne ridskola och där red jag tills för ungefär ett år sedan eftersom jag inte hade tiden att rida kvar där och samtidigt ha en medryttarhäst.
Jag gillar också att fota och det gör jag med min Nikon D3000, fast jag skulle gärna vilja byta upp mig till en Nikon D90 eller Nikon D7000 :)

Vad svårt det skulle vara att komma på något att skriva då.. Joo, jag har en hund som heter Wilma, en 8-årig Jack Russell.


Wilma :')



Har ni några frågor är det bara att kommentera eller slänga ett öga på min blogg


där du är

idag har både jag & hästarna fått vila. de behövdes!
istället tog jag mig in till staden där jag träffade rebecka, gick in & satte oss i biosalongen och bara njöt av lite ledighet från precis allt annat.. jag har precis varit ut till hästarna och nattat dem, ska snart packa ner allt inför helgen och sen blir det att inta soffan resten av kvällen! (:

imorgon blir det bussresa i hela fyra timmar, så ni som har lite att göra- jag finns på mobilen! ((:

puss på er & passa på att njuta den sista delen av året!


vill ha!

vill ha detta täcke på min häst i vinter! bara jag kommer till sundsvall så ska jag köpa det.. någon som ska dit, som kan ta med mitt presentkort och handla till mig? ;)



tryck på bilden för att komma till annonsen. :)

sommar-härligt.



tänk när det är sommar, man kan springa ut i stallet i shorts och linne, man får spraya in hästen med myggmedel och rida barbacka ner till vattnet där man kan bada. låter det inte underbart? jag vill ha sommar!




ensam hemma

hej på er alla där ute!

idag blir jag hemma själv med djuren några timmar, rätt skönt faktiskt. har precis gjort iordning lite fika som jag tänkte ta med mig ut. ska sätta mig i hagen hos hästarna en stund innan det är dax för dem alla tre att tränas.

hrund- henne ska jag börja klicka in idag, sedan hoppa upp barbacka och skritta en sväng. inget avancerat.

hronja- longeras & sitta upp på. (tredje gången).

zansa- hon får vänta lite till eftermiddagen, då kanske jag får sällkskap av marie på en skrittur, det kändes skönt! (:

flizan- hon ska få leta godis i snön, träna passivitet och position.



vill ni se lite failbilder? ;)



underbart folk.

snacka om att jag har mått gott idag, blev hembjuden till underbara malin på lunch och lite struntprat- vilket behövdes!
(för er som inte vet vem det är, så är det hon som hjälpte mig hitta zansa) <3

alla tre hästarna fick vila idag, min kropp är helt död och ryggen tog enormt med stryk igår... :( men vi tar nya tag i morgon.
godnatt mina kära små vänner.

har julen varit eller?

vad fick ni i julklapp då?

jag fick:
*presentkort på hööks, hm & kicks.
*pengar
*dusch grejer
*en vinter jacka
*tavla
*godis
*en klocka
*badlakan
*foto på mina småbröder
*necessär (:


har även köpt mig ett tagel armband där zansa, hrund & chaprillo finns ihopflätade! det kommer jag alltid att bära :)

gästblogga under nyår? :)

efter det som hände idag så har jag unnat mig ett varmt bad och fick sedan en timmes massage. låter det inte underbart?
(har både en pappa & låtsas mamma som massör)

jag sitter nu och planerar inför nyår, hur jag ska lägga upp träningen med zansa och hronja tills dess och hur jag ska klara av att vara utan dem i tre dygn. (var beredd på att det kan vara lite dött här under nyår om jag inte får låna fasters dator)

någon som vill gästblogga?




sätter punkt och går vidare.

vill ni se bilder från idag? hanna fotade när jag hoppade 80 eftersom hon redan var klar då. (:

jag måste bara få dem av henne först, ni som följt mig ett tag kanske vet hur seg hon är ibland ;) haha. lillgumman.



tränings tävling

vilken natt det har varit, dagmar har gjort kusliga ljud ifrån sig utanför mitt fönster.. jag trodde aldrig att vi skulle komma iväg idag faktiskt. men det gjorde vi! :)

jag startade i klasserna 60 & 80cm. framridningen gick riktigt bra, det var lite isigt så zansa var väldigt på tårna men annars blev hon mjuk och fin! (hon är väldigt rädd för att halka till osv..) när vi kom in på banan för 60cm så var energin i båda två nästintill på topp, vi skulle verkligen fixa den här dagen, komma hem med två rosetter & njuta av felfria rundor..
det var iallafall min önskan.

60cm - en avramling,(mitt fel) en ganska så rejäl också... landade på huvet, skärmen på hjälmen trycktes in i näsan och så stod jag en stund. utan en tanke på vad som händer så ser jag bara svarta skuggor springa fram till mig, mumla en massa ord och ta mig under armarna till läktaren ifrån min häst.. det gick bra, jag putsade av mig en massa grus och under tiden var det en annan tjej inne på banan. jag skulle ju självklart upp och hoppa igen! :D denna gång en mycket bättre ritt, vi fick in några riktigt bra språng! :) felfri runda, men eftersom det var "omhoppning" så blev det ingen rosett för den.

hålla värmen på ridplan mellan klasserna- hon kändes så himla fin, samlade verkligen ihop sig i galoppen och det var så underbart! jag var ännu mer taggad inför 80cm.

80cm- framhoppning- avramling. dock inte lika allvarligt denna gång, men ändå en avramling. (mitt fel) direkt efter detta så var tiden slut och alla som inte skulle in på banan för att hoppa skulle gå ut (går ut från banan direkt efter en avramling, och jag får inte hoppa om) en tjej innan mig och sen är det min tur, 1, 2, 3 & 4 hindret går klockrent. 5 var lite läskigt så en vägring, lika så 6 & 8.

vägringarna var mitt fel, på ett kom vi väldigt fel, det var en snäv sväng innan så hon skulle byta galopp alldeles innan hindret.. jag hade inte riktigt energin på topp så jag bromsade henne väldigt mycket med tanken och sitsen..

men om det gick såhär illa idag, då kan det ju bara gå bättre nästa gång? :D

jag är iallafall nöjd med dagen.. även fast det var DAGMAR som förstörde den...


ska man vara lat på söndagar?

underbara dag! solen har visat sig, det har varit varmt och tre hästar har blivit motionerad/ haft hjärngympa.

hrund tog jag en barbacka tur på, huur härligt som helst. hon är så rund så det känns som att sitta på en flyttkartong nästan.. ;) men varmt om rumpan och en härlig känsla är det!

hronja har blivit uppsutten, fått en promenad och blivit lite longerad.. hon är så otroligt stabil i sig själv så det är så himla enkelt att hålla på med henne. jag är så pepp på att få till henne från marken nu så vi kan börja rida henne snart! ((:

zansa fick komma ut på en längre skrittur med hanna & gullan som sällskap, det var riktigt mysigt och vi pratade en del om morgondagen. vi ska vara inpackad i bil med hästar och allt kl. 8.15, snacka om dödens! men det ska bli så kul att få komma bort och träffa hästmänniskor! :)


vad ska ni göra på lovet då? :)


merry x-mas

GOD JUL ALLA MINA KÄRA LÄSARE!


trååkigt..

vilket jävla före... :( fan det är ju is överallt, inte kul att rida då inte.. men har fått hem allround sadeln nu så ska ut och bekanta mig med den igen, eftersom den skall användas på måndag igen! (:

skickar även efter lite bilder just nu, ska beställa personliga skrivblock för hästarna där jag kan skriva vad jag gör med dem varje dag under 2012 ! (:


pay and jump! (:

kan ni gissa vad jag anmälde mig till igår då? ;)

på måndag är det maskeradhoppning, jag & hanna och våra små damer ska delta ! (((:

önska oss ett lycka till kanske? :)



60 & 80 är anmält, men kanske ändras till en till klass :)


alla ord, alla som tror på oss. ni gör oss starka

jag blir så glad, glad över alla fina kommentarer jag fått. av människor som tror på mig, på oss.

tack fina lisa, dina ord betyder väldigt mycket för mig! ♥



dissa mig, huvudsaken är att du ser världens finaste häst! (':



välbehövligt för oss alla

skoldagen har varit den längsta i mitt liv, men det gick ändå bra..

åkte sedan och köpte de sista julklapparna så nu är allt sånt klart! skönt :)

en härlig skogstur med marie stod sedan på tur, vilket var otroligt härligt och väldigt välbehövligt! fick prata av sig lite, njuta på hästryggen med trevligt sällskap och inte tänka på annat. uuunderbart! vilka härliga människor jag har runt omkring mig!

zansa skötte sig otroligt bra, jag satt bara och njöt.. när vi tillslut kom till den långa uppförsbacken (åker) med djupsnö, då vare bara till åh gasa. zansa levde livet och vi yrde fram i mörkret med tanken om var vi egentligen var.. ;) det var så otroligt härligt, och hon lyssnade jätte bra med halvhalter och avsaktningen. inte det minsta het eller stark. älskade häst!



marie och frimann var sällskap. :)
bilden har hanna tagit.

LäS

läs det HÄR inlägget, det är långt men man släppte en och annan tår innan man var klar..

hon lämnade bort sin häst på foder, skrev på ett kontrakt på 12 månader men efter 5 månader av oro så for hon dit oanmäld och hämtade hem hästen. det måste du ju läsa mer om!

brun med vit halvstrumpa och snopp

jag minns än idag hur otroligt svårfångad du var, på alla sätt och vis.
i hagen vände du upp rumpan, du sparkade aldrig men du sprang ofta ifrån en.
av stress och otillit till människor sprang du över folk som ledde dig, som att du ägde allt och alla.
jag vet att det inte var med mening, det var ju bara för att visa folk att nånting inte stod rätt till.
du var opålitlig på många sätt i mina ögon, även andras.
när du naffsade gång på gång när man spände sadelgjorden ett hål i taget, då började jag fundera på vad du hade varit med om i ditt liv. efter många funderingar och olika beslut hit och dit så hittade vi en väg ut, en väg som var så pass bred så vi kunde vandra på den tillsammans, genom livet.

efter mycket träning, tårar & framförallt kärlek så har jag idag fått till det jag ovanför har berättat om.
så fort du hör min röst ute så gnäggar du och springer fram till hagöppningen, när man kommer in så ger du mig en otroligt charmig blick innan du sedan visar baken, inte på något negativt sätt utan bara för att visa att du vill bli kliad. det allra bästa du vet, när någon ger dig massage på rumpan. 
vi har tränat kommandot bakom och du går nu i lunkande takt bakom en och stannar när ledaren stannar. du visar respekt och litar på mig. det var dit jag ville komma. att du ska kunna lita på mig. ♥
nu när man spänner sadelgjorden så kollar du bakåt med öronen framåt och med en fundering om allt går bra, eller om du ska dra in magen lite mer så jag finner på hålen.


nu kan vi vandra gemensamt genom livet på en smal stig, bakom varandra men ändå tillsammans. jag är din vägledare och jag älskar dig mer än allt annat.  ♥



du är unik.

ni lämnar tomrum efter er


borghild

chaprillo
jag måste lära mig att sluta älska andras hästar.


hrund

zansa

hrund & zansa, förlorar jag er också då förlorar jag allt jag någonsin haft.  ♥

me, my self and i.



lite icke hästrelaterade bilder dyker upp i bloggen nu. sällan ni får se en bild på mig va? ;)

nians avslutning & bal.

älskade ängel

underbara helg!

dagen har varit helt fantastisk. först ett ridpass på zansa som gick heeelt otroligt suveränt! sen en promenad med hundvänner så hundarna fick busa av sig lite, blev fika i skogen och en massa mysprat. har även hunnit med att fixa lite julklappar osv.. nu ska jag ladda om inför imorgon, johanna och malin kommer hit och kollar så att zansa verkligen är zansa, så att johanna kan få göra ägarbytet... sedan ska jag till doktorn. en ridtur på zansa och en på hrund står sedan på tur. sen ska även hämtas hö och hängas lite på lilla hronja. hunden ska ha hjärngympa och en promenad också! -fullspäckat! (:

snart är det lov, vad ska du hitta på då? :)


känslan man har

har galopperat i snöön idag! ((:

zansa var överlycklig och det gjorde mig ännu mer taggad. fan vilken härlig känsla!


nu börjar mitt liv.. känns det som.. ;)




du och jag - vi är ett!


lever livet!

uuunderbar dag! har varit ute näst intill hela dagen, fixat med grannens hästar och stallsysslor, klickat zansa, borstat hästar, åkt spark med barn, fikat med vänner, haft snöbollskrig och snömulning på gården och nu sitter jag inne och fixar lite innan maten. ska snartgå ut igen och rida zansa, sen upp till grannen och göra iordning inför natten (:

lite bilder på zansis efter dagen (:






hennes nya röda grimma :)

helgen

vad ska du göra i helgen?

jag är hästvakt åt grannen, fyra islänningar..  ska rida både hrund och zansa lördag och söndag, ska lägga på hronja sadel och träns och göra lite övningar från marken med henne. vad tror ni om det? :D

på söndag kommer det tre tjejer från hundgruppen hit, (bland annat jossan och alfons) vi ska ta en promenad med fika och lekglada hundar. hoppas på fint väder! :)









this or that

tänkte ta och ge er lite svar på de alternativ jag fått hittils.. (:

cola / fanta

häst
/ ponny

många oärliga vänner / få ärliga vänner

chips / godis

saft / vatten

sommar / vinter

häst / hund - den här var svårast! jag har båda delarna och älskar dem lika mycket båda två..

zansa/chaprillo

mjölk/juice

mjukt/hårt bröd

dressyr/hoppning -den här var också svår! men hoppning övervägde faktiskt! :)

frukt/godis

svart/skimmel

aldrig mer rida-aldrig mer vara i stallet och pyssla om en häst -jag får ju iallafall pyssla om dem då!

medryttarhäst-foderhäst

islandshäst-fjording -har ridit många olika islandshästar och jag älskar deras personlighet och deras gångarter.

fullblod-varmblod

hästar-vänner

bloggen-fb

mobil - dator

alanya med fanny - sverige med zansa & flizan -detta är ju endå min vardag..

glass - tårta

singel - upptagen


du & jag ska aldrig dö.


du förgyller min vardag, mitt liv.

jag är tjej.. är väl typ såhär.. ja

 
vi tjejer ...
vi läser på schampo flaskan i duschen.
vi skrattar åt våra egna skämt innan vi berättar dom.
vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil.
vi kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den.
vi trycker på dörren fast att det står dra.
vi säger va? fast vi har förstått allt.
vi hatar när vinden förstör våran frisyr.
vi kollar i kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något.
vi kan se samma film 10 gånger.
vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom.
vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade.
vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan.
vi sätter våra alarm tidigare så att vi kan ligga och sova längre.
innan vi går och lägger oss räknar vi ut hur många timmar vi sover.



alfons <3 flizan

nu är min hund gaalet glad, så fort jag säger namnet "alfons" så blir hon helt galen.. låter man då väldigt roligt som matte så taggar hon till och pratar som.. jag vet inte vad .. :D
i helgen kommer alfons och jossan hit och promenerar med oss! (:
kanske johanna också, har inte frågat.. men när du läser detta johanna, kanske du kan kommentera om du kan i helgen eller inte? :)

i mitt hjärta


hiss / diss ?

kolla vad jag har fått av min mamma?! hon var i sundsvall i helgen och kunde naturligtvis svänga in på hööks, så jag beställde hem en sådan här med henne.  tror du zansa skulle passa i den i jul? :)



i helgen ska jag och hanna fota varandra igen, så förbered er på en till bildbomb! :D


this or that

tänkte köra igång med en this or that.

dvs, du kommenterar i detta inlägg alternativ & jag svarar i ett inlägg om nån dag vilketjag tycker är bäst.

ex:
häst / ponny
dressyr / hoppning
sadel / barbacka
äpple / apelsin

(det behöver inte handla om hästar)

och jag ska då välja det ena som jag tycker bäst om. kom igen nu, vill ha många alternativ! :)

fråga på vaad du vill! :D



cazzandra.

sommar/vinter.. (:

är det samma häst? ;o


sliten

nu är jag på skolan, har svenska och ska försöka koncentrera mig på att skriva en rapport på minst sju sidor tills imorgon! trevligt...

kvällen bjuder på att hämta halm hos anna, hämta hö hos grannen & sedan kurera mig i soffan innan sängdags..
känner mig inte så kry.




min fiina. <3


BILDBOMB! äntligen säger väl ni? ;)

här får ni en liten bildbomd från dagens härligheter! (:



dessa bjuder jag på idag! ((:

fick du någon favorit, isf vilken? :)

heldag i stallet :*

ååh vilken härlig söndag det har varit! :D

först tog jag tag i städning av hela övervåningen, bäddade rent och städade även min garderob..
sen kom hanna, jag gick ut i stallet & mockade, tog sedan in zansa och hrund inför ridning.. tog först ut zansa, och hanna fotade såklart! :D bildbomben kommer strax! :)

sen så tog jag ut hrund på en barbacka tur en liten sväng, hanna frös tyvärr så det blev inga kort på det.. men ett par mobilbilder på den fina fick jag allt! :)

sedan tog jag och bytte vatten i hagen, fodrade hästarna & plockade upp efter två busiga barn som slängt lite saker överallt på gården :)


ser inte alls ut som en åsna på sista bilden, icke :D

luciatåg

petra fick nåt kort på oss som jag tänkte visa er :)

detta är från luciatåget igår (:



visst är min lilla ren otroligt sööt? :')

lucia + sommar, går det?

har ridit runt i lit med vårat egna luciatåg på en dansande häst, men det var mysigt ändå! hade tyvärr ingen fotograf så ni får ingen bild på oss.. (kanske att petra fick oss på en bild innan hon for hem igen, men den kommer isf sen)..
det varade inte så länge då det var lite folk ute..

nu sitter jag och hanna & två små troll i soffan och myser framför teven med lite lördags godis (:


vill ha sommar...


alanya m fanny! <3

som jag längtar tillbaka... åka iväg en gång till, med min finaste vän.

vi har varit iväg två år i rad, samma gäng till samma ställe. två av de roligaste resorna som jag gjort i mitt liv! (:


våra solglasögon blev ganska populära där ;)

dags för lucia i snökaos

usch vilket jävla väder det var varit idag.. jag har inte ridit.. det var nästan så att tanken om att köra finkan imorgon flög ur skallen, för det har yrt runt snö här så vi knappt har sett över till grannen.. ;)
men nu på kvällskvisten så hade det lugnat ner sig så hästarna får sova ute inatt (:

imorgon bär det av till lit för att lussa, vi har packat saker så det återstår endast transport utrustning på och att jag ska vara varmt påklädd, sen fär ma! :)

zansa ska vara en ren, med renluva, röda jul benlindor, mormors egensydda jul skrittäcke (kommer bild nån dag) och lite annat smått och gott, så som bomull på nosgrimman och röda rosetter i svans och lugg :) hon kommer bli så tjuusig såå..


detta får jag sommar känslor av, det får mig att tänka på tävliiing! jag och zansa är aas taggad inför ett hinder ;)


zansa, även kallad tomtemor :*

vi måste ju träna innan luciatåget! ;)


min lilla tomte! <3

tre hästar en onsdag morgon



bara för att jag är så jädrans nyfiken och social så fastnade jag på bild ;)


dotter & mamma (:


min häst var mindre social... hon visade bara baken, och när jag inte kliade så gick hon... ;p

frågestund






kom igen nuu!!! (:


julkänslor vad är det?

hej alla där ute!

har ni några julkänslor än?

just nu så har jag inte det, jag tänkte ta och julpynta lite i stallet ikväll så kanske jag får en aning av julkänslan i kroppen.. hehe. 

jag slutar hyfsat tidigt idag så jag hinner med en buss som går ända hem, är hemma alldeles innan det blir mörkt så jag tänkte kliva i ridkläder och ta in både zansa och hrund, hrund tänkte jag rida lite barbacka och zansa ska skrittas i rundkorallen. :)

jag håller nämligen på att spana ut en liten juloutfit till mig och zansa, då vi ska vara med på häst luciatåg på lördag :) 
jag har en renluva och röda benlindor till henne, igår lämnade jag in ett skritttäcke till min mormor så hon ska försöka sy ihop ett rött skrittäcke innan lördag- zansa kanske ska vara ren då? ;) lite bomull på nosgrimman och lite glitter i svansen? :)

själv tänkte jag vara pepparkaka, har svarta vinter ridbyxor (brända ben) & en brun vinter ridjacka (normal gräddad överkropp).. på dessa är det även reflex linjer, dvs på en pepparkaka är det glacyr ;) haha...

ska även ta med mig hanna & gullan :)



söndagens påhitt.

förlåt för att bloggen varit tråkig nu de två senaste dagarna!

i söndags var det världens härligaste december väder. det var soligt och riktigt varmt faktiskt. jag och zansa tog oss en sväng upp på planen. där arbetade vi endaste i skritt, det gick suuperbra! hon var ganska lösgjord och mjuk redan i början av passet, men då hon är väldigt "rädd" för att halka och gå omkull på isen så blev hon lite stel där det var lite halt.. vilket jag förstår.  sedan kom min farbror & sambo, farmor och farfar på besök. så det blev en hel del surrande och fika. myys!

blev tyvärr inga bilder då hanna inte hann rida om hon skulle fota.. :/

if i where a boy

inte fått så mycket gjort idag faktiskt. har städat lite i stallet & hagen, klickat zansa, myst med fölisarna, tränat med hunden och lite annat smått & gott..

ska snart gå ut och fixa inför natten till hästarna, skitväder ute så de får komma in inatt också... ska mysa extra länge! :*


vad har ni gjort idag då? :)

sötnosar.

snacka om att jag är liiite kär...

som jag nämde igår så var jag över till grannen och matade deras två små fölisar (tror de är 6-7månader gamla)
jag gick även upp dit idag och här kommer nån enstaka mobilbild på sötnosarna :)


såå kär i dessa två.

heelg.

äntligen fredag! :)

efter skolan idag mötte jag upp sara, vi gick först på hästshopen och sedan vidare ner till stan för en fika. det var riktigt mysigt! 
sedan när jag kom hem hade jag i uppdrag att mata några föl+mammor i hagen på andra sidan vägen (det är grannens hästar). snacka om att fölen är som mysigast nu när de har vinterpäls och inte kan springa iväg när det är isigt i hagen. de var ganska sociala. myys!

nu har jag precis nattat våra hästar, ska precis ta en dusch och sen mysa ner mig i soffan.
efter en lång vecka är det äntligen helg, hoppas på att få sova ut imorgon!

jag och zansa ska försöka få med oss hanna och gullan ut på en kort liten skrittur imorgon, hoppas hanna vill det! :)
eller kanske det blir fotografering? :D


du är otrolig lilla gumman!

om jag säger: en 10årig flicka rider en stor fjording, vad får ni för tanke då?

när jag tänker efter så vet jag hur många gånger du har kämpat, vad du fått stått ut med. hur otroligt mycket du har fått lära dig! att först börja på en liten shettis, inte vilken som helst- ingemar. det säger ju allt. ni passade såå bra ihop, det var verkligen ni. jag kommer så väl ihåg när du red ut med mig första gången, du var väldigt oövertalig och jag fick kämpa lite för att locka med dig ut i skogen den där dagen, det var vinter och det bara lyste upp av all snö som låg på marken. tillslut gick du med på en uteritt, det är något som vi båda sent kommer glömma. när du och jag, tävlade sida vid sida i galopp. längs med den långa grusvägen. du på ingemar & jag på chaprillo. (det gick inte så fort för oss). det är något som du talar om fortfarande.

sommaren därpå sprakade du iväg. du blev allt längre och längre, och snabb som blixten var du för lång för lilla ingemar. du hade ett litet uppehåll från daglig ridning och red bara ridlektion en gång i veckan på chaprillo.
i oktober samma år tog du hem en liten blandis ponny vid namn nikita (hannas förra), som du skulle rida. hon var outbildad men riden, var lätt i baken och gjorde vad hon ville. du hade det inte alltid så lätt med den lilla. men du kämpade på så gott du kunde. det tog inte många dagar innan du tog beslutet att inte rida henne. du hade ett till uppehåll. om jag inte minns helt fel så var du med på ett ridläger (stallägaren ordnade), där du red mojje. här öppnade du ögonen för denna häst. det var många som var på din sida, och vi ville verkligen att du skulle komma tillbaka i ridningen igen. vilket du gjorde. du och mojje var så otroligt fina ihop. jag och zansa & du och mojje. men sen så hände något och du slutade rida honom.. du hade lite funderingar ett tag och sedan började du rida chaprillo lite mer.

det är så kul att se er tillsammans, även fast man blir lite avundsjuk. jag själv vet att det är otroligt jobbigt att rida chaprillo ibland, då han ofta har egna åsikter och egen vilja. många vet att du kommer klara det här, det är bara att fortsätta kämpa tjejen! jag hjälper dig gärna och kommer med tips och råd om du behöver mig. finns här! vi båda älskar honom!♥


jag på chaprillo & nora på ingemar.

min cazzandra

8 månader, det tycker många är lite, men för oss så är det faktiskt riktigt mycket. håller inte räkningen på alla de gånger jag tvivlat på oss, men som man säger: kärlek övervinner allt, dvs i detta sammanhanget att det inte finns några siffror i världen som skulle räcka tillför att hålla räkningen på alla de gånger jag sagt att jag älskar dig.

åtta månader, det är fortfarande bara början :*



första ridturen

RSS 2.0