14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

först skolan, sen hem och äta, cyklar/går till stallet (oftast är flizan också med).
i stallet mockar jag, fyller/byter vatten, fixar lucern och lägger dit nytt höselage. sen gör jag något med zansa, rider/longerar/promenerar/markarbete..

sen går jag hem(om flizan är hemma), sen tar jag och jossan dagligen kvällspromenader tillsammans.
sen kan ni ju kanske gissa vad som händer? dusch och mars i säng! ;)


13. Min högsta dröm

ojoj, det finns såå många. men kan ju delge er med att jag nån gång i mitt liv skulle vilja bo på en hästgård med många hästar och ha en egen ridskola. ;) haha...



ridlektion

den gick inte som jag tänkt mig...

efter tävlingen i söndags så trodde jag att vi skulle fixa det här galant, men det finns alltid saker att träna på. alltid. 

jag har varit jätte pepp på ridlektionen hela dagen, jag åkte dit, sadlade och värmde upp. hon kändes lite stel och osammasbetsvillig. vi klickade inte riktigt från allrsa första början.
när lotta kom och vi började jobba med hennes övningar, då gick det ännu sämre.. jag glömde totalt bort att "rida" henne, kopplade bort känslan och vad jag höll på med och slog om på andra tankar. jag har för mycket i huvet just nu så jag tror jag ska ta en paus från ridningen ett tag och bara umgås med personer som ger mig positiv energi.

vem vet hur länge det tar, jag kanske rider redan imorgon, eller om en vecka. vi får se helt enkelt...


12. Min favoritgren

jag kan inte välja om det är dressyr eller hoppning, så det får bli båda (:







haha, jättekul att hoppa i dressyr sadel.. (:

torsdag.

idag får zansa vila (igen). efter skolan idag åker jag till kallsta, och blir där tills imorgon bitti.
maria var så snäll att hon mockar och fixar boxen och hästarna idag så jag kunde göra det, glad tjej!

men imorgon tar vi nya tag, då blir det ridlektion för lotta! ((:



min fina zansa.

11. En låt som påminner om en häst du älskar

det finns många, men en låt som jag fortfarande lyssnar på "regelbundet" är den här --> du är allt jag nånsin önskat.   (:




härlig onsdag.

när jag kom hem igår så åkte jag direkt till stallet, mockade och fixade boxen inför natten medan jag väntade på helene och nora. de ville haka på mig ut på en skrittur. man tackar väl aldrig nej till lite sällskap ut i skogen? :)
ritten gick super bra, alla var glada.. jag hade inga som helst krav på henne idag, mer en "semester tur" blev det, vilket jag tror zansa uppskattade.. 

sen så tog jag och flizan oss ut på en promenad, vi pallrade oss iväg för att möta upp jossan och alfons!
det blev som vanligt en promenad på olika vägar genom byn, supermys!

som vanligt så släppte vi trollen i bingobacken, där de fick busa och jaga pinnar.. (:

 


10. 10 saker du kanske inte visste om mig.

♥jag hatar samhällskunskap.

♥jag älskar sena kvällar i stallet.

♥jag har tre bröder.

♥jag har hittils bara ridit 21 olika hästar. fler blir det.

♥jag prioriterar hästarna.

♥jag älskar när ett ridpass går bra, dvs blir lätt sur när det inte går som jag vill.

♥jag älskar min klass, op10!

♥jag vill flytta hemifrån.

♥jag är 95a och går i tvåan.

♥vad vill du veta? ;)


snyggt?

snygg matchning va? ;)



ni får börja kommentera mer, det blir så tråkigt annars ;)

en tisdag med chaprillo.

idag har skoldagen verkligen gått fort, jag har börjat fatta vad samhälls uppgiften ska innehålla så jag kom igång med den idag. det är nämligen redovisning om en vecka.. -.-
det var meningen att jag skulle ta mig till kallsta en sväng idag efter skolan, men det blev ändrade planer och jag åkte till stallet direkt istället. jag tog in chaprillo, klippte hans man och tog ut han i pdk på lite träning.

före


påbörjad klippning


lite mer ;)


färdig!

sista bilden var inte rättvis, den är riktigt klippt, och inte alls sådär ojämn som på bilden.. ;/

men dessa bilder fick duga (mobil)

blev även lite porträtt bilder:





alla är fotade med min mobil..

ridpasset blev rätt lyckat, tränade mycket fattningar och koncentrerade mig rejält mycket på hörnpasseringar då han börjat "fuska" igen..
det gick bra i skritt och trav, men i galoppen blev han otroligt stark så han gick inte i så bra i hörnpasseringarna då. vi tränar vidare på det i helgen!
det är faktiskt så att det är tävling snart igen, så jag tänkte träna både chaprillo och zansa till den, självklart vill jag ha med honom också, det ska bli otroligt kul att få pyssla och rida honom lite mer igen! älskade lilla vän.


9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?



det skulle nog vara malin baryard.
att få rida hennes hästar skulle inte vara dumt, hon är sjukt duktig! :)

bild bomb :*


8. min största rädsla inom ridsporten.

det skulle ju som många andra tycker, vara att man ramlar av och slår sig så kraftigt att man måste sluta med det man brinner för, dvs hästar och ridningen!
 



bild från igår

7. nåt som aldrig får hända

det är att mista zansa.
det säger ju allt.


smakprov




min fina zansa.

förstår ni?

godmorgon världen

förlåt för dålig uppdatering igår, men hade lite fullt upp hela dagen.
det började med att kliva upp kl. 7, varför?
för att åka till stallet och sen åka på träningstävling. :)  först kom sara, min fotograf ;). sen åkte vi till stallet, tog in zansa, ryktade henne ren och flätade inför tävlingen. sen kom pappa & petra och hämtade oss, vi åkte till österåsen och där började det roliga!

i uppvärmningen var hon ganska stel i höger sidan, men blev mjukare och mjukare då vi började värma ganska tidigt, så vi hade gått om tid på oss. vi började med att hoppa 60, det gick bra och vi fick rosett. sen var det ny bana och vi skulle starta på 70cm, det gick mindre bra. på tredje hindret blev zansa ganska nervig och studsig så jag for av, (ni kan glädja er med att det kommer bilder ikväll eller imorgon) jag blev svimfärdig, blev helt blank och vit i färgen och tappade andan.  petra fick motionera hästen sen en stund medans jag fick i mig juice och en smörgås. jag fick mer och mer ont i ryggen så jag hoppade inte upp på en gång.
när alla klasser var klar och banan var påväg att plockas bort då tog jag och zansa några skutt, det gick så sjukt bra. vi hade en bra rytm i galoppen och samspelet mellan oss då har jag aldrig varit med om förrut. det var så himla härligt och jag fick jäätte mycket beröm från lotta, (min "insturktör")

bilder kommer, jag lovar! ;D


lagomt nervös

nu börjar det närma sig,
alla saker är packade
utrustningen är putsad
hästen är nattad
och ryttaren är nervös

imorgon är det hopptävling som gäller!
pappa och petra ställer upp och skjutsar, zansa vi ska grejja det här! ;*


6. alla hästar i stallet.

just nu är det bara tre hästar i stallet, vilket är ganska skönt!
 
det är chaprillo, kalle och zansa.









vad tycker ni?

på söndag är det ju både hopp och dressyr tävling.
jag har bestämt mig för att vara med på zansa i hoppningen, men tycker ni att jag ska ta med mig chaprillo också kanske? ;)
för mig skulle det vara helt underbart att ha med mig båda, dock behöver jag två chaffisar som kan köra varsin häst.. men det ska nog gå. haha  ;)


bild från nåt år sedan.


5. favoritbilder jag tagit




jag är verkligen inte bra på att fotografera, men jag tycker det är jäkligt kul iaf och ställer gärna upp bland annat när hanna rider och hon vill ha nån fotograf. men då jag inte har någon egen system kamera så finns inte så många "fina" bilder som jag själv tagit. ;)

dock så är ju alla bilder på zansa fina :D

ni får nöja er med dessa.

det här är jag bra på.


ingen aning vad man ska skriva, det är ju svårt att beskriva sig själv så..
men som ni vet så älskar jag nya utmaningar, jag är ingen som ger upp när minsta lilla fel uppstår, jag tänker positivt i lärandet i min ridning. jag älskar min häst.

dagens bekymmer

härlig dag eller vadå?

det är skitväder och det känns som det blir en riktig soffkväll framför en film innan sängen lockar sen.

imorse åkte jag in på skolan till tio, vi hade ingen idrott så vi fick lite sovmorgon. när vi kom hit så sa våran omvårdnadslärare att hon skulle hem till sin sjuka son och vi skulle få jobba lite som vi ville, (den lektionen slutade 12.50) nu har vi samhälle som idag ej var obligatorisk.. sista lektionen som vi skulle ha haft i eftermiddag blev också inställd. jag kunde ha stannat i sängen hela förmiddagen.. ;)

jag ska snart lämna skolan och åka till kallsta en sväng, sen ikväll ska zansa longeras och masseras lite. måste även prata med stallägarna om helgen, dom ska nämligen bort och jag ska ta hand om alla djuren!


3. det här behöver jag träna mer på



jag vet inte vad det skulle vara, det är mycket jag har kvar att lära, och jag antar nya utmaningar och får med mig nya kunskaper vid i princip varje ridtur.


vilken känsla.

hej alla läsare!

förlåt för dålig uppdatering, men har inte haft tillgång till någon dator då jag sov i kallsta inatt.

igår hade jag en helt underbar kväll både på hästryggen och hemma i tv soffan senare under natten..
jag och zansa packade in oss i hanna och maries finka och hakade på dom på hoppträning i österåsen. åh det gick så otroligt bra! zansa tyckte det var så j*vla kul, hon blev helt till sig när hon om in på plan och såg en massa hinder och markbommar. haha, hon var verkligen överlycklig. det är så kuul att sitta på henne när hon är så, ;)

vi provade även att hoppa i en ny sadel, då jag annars bara har en dressyr. men har nu även en allround mot hopp sadel, härligt!  det känns i kroppen idag att vi verkligen körde gärnet igår, för värre träningsvärk har jag nog aldrig haft... ;D haha.

träningen igår var tänkt att se hur hon betedde sig med mig på ryggen då vi hoppade bana mm.. då vi inte hoppat så mycket tillsammans, men det gick ju suveränt! så på söndag ska vi vara med på pay and jump och pay and ride! (hoppning&dressyr tävling)
jag har dock inte bestämt vilken/vilka höjder vi ska vara med på, men kanske 50, 70 och 90?
och dressyren blir nog LC:1 då jag inte tränat henne så mycket nu på slutet. vi får se helt enkelt..

2. när och varför jag började rida.


jag började rida för cirka fyra år sedan. jag har ända sen barnsben tyckt att hästar har varit söta och min största dröm som barn var att kunna galoppera på en äng. men det har liksom aldrig varit något mer då min mamma är livrädd för hästar. men så en dag frågade hon om jag ville börja på ridskola i häggenås, varför inte tänkte jag? hästar är otroliga individer med stora hjärtan. det är en farlig sport och ni som tycker hästmänniskor är "fjantiga" ni kan ju bara slänga er i väggen.

jag har alltid tyckt om att kämpa för något, jag ger aldrig upp i första taget. hästarna är mitt liv.


vi två ska aldrig dö.

jag älskar dig så mycket, det vet du mycket väl min vän
men det kan inte bli nåt mellan oss även fast jag hoppas det än.
när jag tänker tillbaka så fäller jag en tår
när du fanns där varje dag det känns precis som igår.
det som vi två hade betyder allt för mig
oavsett vad som händer så finns jag alltid här hos dig.
vi gick igenom svåra tider, men jag hade dig bredvid
du var som en ängel och vakade över mitt liv.
jag fanns där hos dig varje dag i mer än tre år
är det så konstigt att jag tycker att det här är svårt?
du kom som en vind, du var som min prins
du försvann en dag och kommer aldrig att bli min.
kommer aldrig att glömma alla våra stunder
utan dig vid min sida så kommer jag gå under.



frågesport.

tänkte köra igång med en ny frågesport. (:

ni som svarar rätt får en länkning.

1. när är hrund född? (står i tidigare inlägg om ni läst..)

2. hur många syskon har jag?

3. vad är zansa för färg och vad har hon för tecken?

4. i hur många dagar har jag haft hrund som medryttarhäst?
(bara att ta fram kalendern och börja räkna..)

5. hur många stall har zansa stått i nu under tiden jag haft henne?


svaren kommer upp på torsdag kväll. ;*


19september.

den här dagen kommer att gå långsamt.. usch.

jag börjar 10 och slutar typ 15.15, efter det så skulle jag helst av allt vilja åka till kallsta.. men det går inte för vi har styrelsemöte ikväll.. jag ska hinna med att rida zansis efter skolan också.

tycker ni att jag ska vara med på pay and ride/pay and jump på söndag?


30dagars listan.

jag kör väl också på den här listan då,

1. En bild på favorithästen

2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning



hrund,

jag och hrund har varit ett ekipage i fyra månader idag.


helgen i berättelse.

tänkte ta och berätta om min helg, den har varit helt fantastisk!

i fredags jobbade jag zansa från marken, hon var helt okoncentrerad i början, men blev en helt annan häst efter ett tag. det funkade jätttebra, jag slutade när det gick som bäst och hon var ganska nöjd själv.

i lördags åkte vi till birsta, gick på hööks och IKEA.
på hööks köpte jag bara en sadelgjord, men på IKEA handlade jag en heeel del grejer till mitt nya rum..

idag (söndag) har det varit skit jobbigt, jag har flyttat hem zansa så nu är hon på plats i häggenås igen.
sen så hjälpte jag nora lite med chaprillo, han har blivit lite bongstyrig efter så mycket vila och barn ridning. men jag känner igen hans beteende sen jag red honom och vet precis vilka knappar jag ska trycka på för att få han att gå bra. tycker nora skötte det jättebra!


äntligen fredag,

godmorgon kära läsare!

idag är det fredag, det menas med att dagen kommer gå fort och jag får åka till kallsta igen över helgen.
efter skolan idag ska jag hem en snabbis, gå en promenad med jossan och hundarna och sen packa & åka till kallsta. ikväll blir det ridning på båda pownisarna, vi får se vad vi hittar på ;*


jag har såån jädra träningsverk från igår när vi sprang runt lillsjön så jag kan knappt gå. haha.

vi hörs senare under dagen! (:


onödigt

klockan är strax efter tio och jag är jätte trött!

efter skolan idag gick jag till marielle, vi åkte och handlade mat och jag fick även med mig ca 10kilo morötter hem till tjejerna. snacka om att dom kommer bli överlyckliga imorgon.

nu ska jag packa lite och sedan sova som en stock tills imorgon, jag lääängtar efter mina flickor ;*



jätte onödigt inlägg, jag vet. men var tvungen... 

me and my friend

måste bara säga att jag och emelie var grym idag!

i love you my best friend,

at school,

jag är sjukt pepp men ändå nere på samma gång, vad händer?

morgonen började med en springrunda runt lillsjön, skit härligt!
nu har vi lektion, omvårdnad och snart är det redovisning. ett lycka till kanske? ;/

zansa åkte inte hem igår, för hovslagaren kunde inte komma. utan vi åker hem på söndag/måndag istället, då hovis skulle komma på tisdag istället (;  suuperbra!

efter skolan idag blir det lite tjejsnack med marielle till lite middag och sen maxi för att handla. sen får jag även se dem hemma i häggenås ikväll, glad tjej!  jag ska alltså inte åka till zansa då hon har det bra som det är. underbara petra ger henne maten så det känns bra. jag ska ju bo där i helgen så då blir det myyys till 1000.

på lördag blir det sundsvall, det menas med hööööks! :D

ingen vanlig dag

hej kära läsare,

tyvärr så blev det ingen ridlektion för mig igår. jag hade så fruktansvärt ont i magen så mina ben ville inte bära mig. så zansa fick en vilodag istället. vi tar nya tag idag, blir så att jag rider henne på plan idag, och tränar tempoväxlingar, skänkelvikning och lite på programmet LC:1 som vi ska tävla om nån vecka.

imorgon kommer hovslagaren till stallet i häggenås så vi måste försöka köra hem zansa senast ikväll. det känns som vi har flyttat till kallsta på heltid och det är verkligen super härligt att vara där. både zansa och jag trivs där som fisken i vattnet. hon går ju i samma hage som hrund och det ser ut som dom har känt varandra hela livet. det är så skönt.

skriver mer ikväll, ;) 


min tjej

idag firar jag och zansa hela sex månader ihop. den 13mars kl 11.08 parkerade vi bilen utanför bäckahästars stall i hökbäck för att kolla på en häst. inte bara vilken som helst utan zansa!

under den här tiden har mitt liv förändrats, jag har fått tagit ännu mer ansvar än innan, jag har lärt mig otroligt mycket genom våra fram- och motgångar tillsammans. både ridmässigt och hantering av hästar i allmänhet. vi har fortfarande enormt mycket att jobba på och det är något jag aldrig kommer gå miste om så är det just den här chansen! tack johanna!!
 
här kommer några av bilderna som fick mig på fall för mitt lilla troll. -kärlek vid första ögonkastet.



dåligt med tid

eftersom jag fortfarande har min tant i kallsta så blir uppdateringen bara dåligare och dåligare..
det finns nämligen ingen tid där till att sitta vid någon dator. men jag ska nog bli bättre med uppdateringen snart.. :)


i fredags red jag lektion med hanna och jag tyckte "instruktören" var suuperbra, trots att zansa var lite halvvild så gick passet mot slutet bara bättre och bättre. ikväll tar vi nya tag och en ny lektion ska det bli! (:

jag ska dock rida själv, efter hanna så vi ska nog kunna fota varandra lite iallafall.. ;)

bilder från ridpasset jag  red för några veckor sen som jag lovat er att få se kommer också upp när jag är hemma och landat i allt. plus att hanna måste bli klar med dom ;)

har lite ont om tid nu till ett längre inlägg då min lektion börjar 12.05,

vi hörs, pusshej.

sluta eller fortsätta?

förlåtförlåtförlåt...

jag har en fråga till er, vill ni att jag fortsätter blogga eller ska jag lägga av helt åh hållet?

kom med förslag på sånt jag kan blogga om.

vill ni läsa om hästarna, min vardag, lite allt möjligt som faller mig in, så som det varit hittils?
jag bor ju som mest i kallsta just nu, och där finns en dator men aldrig tid för bloggen.. men jag ska nog komma igång här igen snart!

pusshej,


fjolårets förlust tog oss till seger!

som jag nämde i tidigare inlägg så var jag inte direkt pepp för den såkallade OPlyran som hålls varje år. dvs fyra lag, ettor, tvåor, treor och lärare möter varandra i brännboll.. i fjol förlorade vi typ allt, dock fick det oss till kämpar och tog oss hela vägen in i segern idag! vi vann 4/4 matcher och jag tycker vi var grymma! (:

härligt!


pokalen är våran! (:


school time

sitter nu i bibblan och väntar på att lektion omvårdnad ska börja. efter lunch idag ska alla tre OP klasser mötas i brännboll, pepp eller?  nä, inte direkt..

efter skolan åker jag hem till häggenås och ska hämta lite saker, sen kommer petra och barnen och hämtar mig. min pappa kommer ju hit på fredag och mamma, roger och barnen kommer hem från turkiet då.. kaos kan man väl kalla det för.. det blir nog en trevlig helg i kallsta :)

ni kan ju inte be om någon uppdatering direkt eftersom jag inte har någon dator. min moppe är paj så jag kommer inte hem för att sitta vid datorn heller. fail..

längtar tills i morgon då jag och hanna ska rida lektion tillsammans, ;D



ser livet från ljuset

tjeeena kära läsare! :)
shit vad jag har saknat er och era kommentarer! ;/

jag har haft en heelt fantastisk helg, jag har bara tagit det lugnt, ridit och mått gott. har fått träffa min pappa, umgåtts med marielle och andra helt fantastiska personer.
just nu så mår jag toppen! livet kan inte bli bättre. eller joo, ta bort min magsmärta....

förlåt för kass uppdatering, men det beror på att jag inte har någon dator. jag kommer vara borta ända till söndag och är utan dator tills dess, men jag ska försöka uppdatera från skolan. :)

för er som inte har hängt med riktigt så kommer en kort förklaring på varför jag inte är hemma.
min familj är utomlands och kommer hem på fredag. jag har under veckan bott i kallsta med zansa och flizan, vi kommer flytta hem igen (tror jag) på söndag. ikväll är jag hemma och hämtar lite kläder och ger katten extra med mat. det känns jätte konstigt att vara hemma själv då jag bott i kallsta hela tiden! :/ 

har lite sovmorgon imorgon men jag ska nog ta mig en funderare på om kudden behöver mig nu, och det tror jag. eller jag behöver iallafall den, vi hörs imorgon. godnatt! ((:

bloggpaus under helgen

hejsan alla läsare! jag tror min familj har lite resfeber.. dom ska nämligen åka till frösön på flygplatsen om 30min och sedan vidare till turkiet. men jag blir hemma....

zansa står i kallsta under veckan och jag ska snart åka dit. nämligen fjärde gången för idag.. haha.
jag ska bo där i helgen och vet inte om jag kan blogga så mycket, är det någon som vill gästblogga? (:
smsa mig..

pusshej,


du är allt jag nånsin önskat.

för exakt fem månader sedan stod jag i sadelkammaren i hökbäck, läste ett kontrakt och skrev min underskrift på en rad. kan ni klura ut vad det kan vara?

jag kan inte tro att det är sant, alltså zansa har varit min så länge. tiden har bara flygit iväg nu under perioden vi haft det som bäst. det är helt otroligt! (':



bilderna är från första eller andra ridturen och är fotade av självaste johanna ! (:

RSS 2.0