har ni andra åsikter? :)

                                                      ett snabbt inlägg innan lektion..


tänkte skriva ner lite för/nackdelar med att ha häst olika årstider.

vår.
fördelar:
man kommer igång efter "vinter vilan", man börjar träna på riktigt igen och lägger den kalla vintern bakom sig.

nackdelar: att det regnar så jäädra mycket, dock spelar det ingen roll vilket väder det är för mig.. ;)
man vill bara ha sommar dåå!


sommar.
fördelar: 
då kan man ju bara drömma om att ha en häst. sommaren är väl den bästa årstiden att ha häst på. det är ljust ute, man får komma ut i skog och mark, tävlingsäsongen är i full gång och man har enormt skoj med hästen.

nackdelar: att det är så enormt mycket knott, hästarna blir bitna och ryttarna har mindre tålamod..

höst.
fördelar:
man får som en frihets känsla, iallafall jag.. när man ser löven fladdra bakom en när man galopperar förbi på åkern. så otroligt härligt! 

nackdelar: man saknar sommaren, det börjar bli mörkt..

vinter.
fördelar:
det blir ljusare på backen när snön kommer. det är mysigt att galoppera i snön!

nackdelar: det är så otroligt kallt...


godmorgon världen! :)
sommaren är bäst enligt mig.

tycker inte om såna som ska hjälpa samhället

känns ju toppen!

eller inte.....

polisen är inte på min sida iallafall. hoppas bara att allt är över snart..



älskar dig över allt annat. det kommer att bli bra tillslut!
just nu vill jag bara få allt bekräftat åt den positiva sidan, så jag kan börja andas igen..


klicker träning

förutom det som hände härom kvällen så är allt riktigt bra med mig och zansa. vi lever livet som ekipage och trivs tillsammans!  hon är allt.

som jag har nämnt så har jag tränat en del klickerträning med henne. vi har hittils bara tränat in ett kommando. det är stanna, jag använder inte rösten för att stanna henne utan min hand. jag sträcker upp den i luften och då stannar hon.

eftersom jag tränar klickerträning med hunden så är jag ganska inne i själva tränandet.
tänkte berätta hur jag har gått tillväga med zansa.

för det första ska hästen lära sig att när den hör klicket så får den godis. vi tränade från början i boxen, med att klicka=godis, morgon och kväll. det ska inte vara under långa stunder, hästen ska vara med på vad föraren vill.
vi utökade det, genom att gå ut på grusplanen (våran parkering) utanför stallet. där fortsatte vi med klick=godis, två-tre gånger om dagen i högst 5min/gång. när vi kört det i fyra dagar så var hon verkligen med på vad klick betydde. (det kan ibland gå fortare eller långsammare, men då zansa är så pass "smart" så gick det fort)

jag hade redan från början tänkt ut vilket kommando jag skulle börja med. och vi började med stanna.
jag använder inte rösten och säger stanna, utan min ena hand. jag gick baklänges framför henne, sträckte sedan upp handen framför hennes huvud så hon hajjade till och stannade, när hon sedan stod still så klickade jag och gav godis. fortsatte sedan framåt och gjorde samma sak gång efter gång. även här ska det inte göras så länge, max fem min/gång, så hästen är med i svängarna och orkar fokusera på det den ska göra.

detta upprepade vi varannan dag i ca en vecka, så hon verkligen skulle fatta vad min hand betydde.
vi gick vidare med att jag sträckte upp min hand, hon stannade och jag kunde sedan fortsätta bakåt en bit till medan hon stod stilla på sitt ställe, jag gick sedan tillbaka och klickade och gav beröm. från början när vi över gick till detta så visste hon inte riktigt hur hon skulle göra när jag fortsatte bakåt utan hon kunde ta nåt extra steg fram (även fast hon visste att hon skulle stå still). då gick jag tillbaka och korregerade, dvs att hon skulle backa ett steg. de ska hellre backa och ni gör om det igen och det blir rätt, än att ni skiter i att hästen går fram och ni gör om. tex, du stannar hästen, hästen står still och du backar några steg. hästen följer då med ett steg med ett framben vilket den inte skulle göra, men ni låter det glömmas och ni båda fortsätter fram och gör om övningen. då blir det som en slags "framåtbjudning" och hästen kan upprepa detta, men får den istället backa på en gång och ni gör om det på den vägen så blir det lättare för både dig och hästen i träningen.

när vi hade kommit så långt så ville jag försvåra det ännu mer, dvs att jag stannade henne, jag backade sedan ungefär 1 meter bakåt och drog lite i grimskaftet. hästen ska inte komma då. jag vill hellre lära in så zansa hon k ommer när jag smackar. hon ska då stå kvar på stället, jag går tillbaka klickar och hon får godis.

det är typ dit vi kommit nu..

förlåt för konstig beskrivning, men fråga vid någon oklarhet.. :)


min fina snögubbe

de är lite översnöade ;)



nu ska jag ut i stallet och mocka, mysa med zansis & bara bry mig om oss! (':


ska aldrig lämna iväg dig.

förlåt för att det inte blev något inlägg igår kväll, men jag blev helt förvirrad & ledsen.

jag fick ett mail som ingen annan "hästägare" skulle vilja ha. jag trodde jag skulle mista min kära zansa. att någon helt oförberett skulle komma och hämta henne.. natten ska vi inte tala om, har inte fått många minuters sömn.. men det känns bra att det är just johanna som har rätt.

ingen ska få komma och hämta dig gumman.. ♥

var tvungen att mysa extra länge och mycket igår kväll.


ser det snöar..

det snöar!! :D

nu bär det av till österåsen för att hämta spån och sedan vidare till staden på julskyltning! (:




vad ska ni göra idag? :)


flizan

lite info om min hund, som det ibland skrivs om här på bloggen.

hon är en 4årig blandis med enormt mycket energi och arbetsvilja. hon älskar skogspromenader med sin vän alfons, att ligga och mysa i mattes famn är också en favorit. varje tisdag går vi på en "hundträff" där vi träffar andra människor och deras hundar och tränar lite vardagslydnad.

vill ni se några saker som lill flizan kan? kika neråt ;)




sitt.


lägg. (säger lägg istället för ligg, då sitt och ligg låter väldigt lika).


stå.


kommandot "bättre", här är det enormt mycket rumparbete som krävs. "bättre" använder jag när jag vill att hon ska sitta intill mitt vänstra ben, så som hon gör på bilden.


"är du trött?", då lägger hon sig ner med huvudet mellan sina framben.


"död", då ligger hon på sidan alldeles blixt stilla.


"fot", då går hon vid mitt vänstra ben, tätt intill och kollar mig i ögonen.


"sitt fint". bilden visar ganska tydligt vad hon gör ;)


"rulla", då lägger hon sig på marken och rullar runt ett varv.


"snurra", då står hon upp, går sedan runt i en cirkel. dvs snurrar.


sen kan hon även "dansa", bilden är skapligt suddig men ni får nöjja er med den.
hon står iallafall på bakbenen och dansar, jag har min hand i luften och visar var hon ska gå.

sen tränar vi även mycket inkallning, vanlig inkallning då vi är själv och mycket med störning. positionsträning, kommando utan ljud, dvs använder mitt kroppsspråk till att utföra olika övningar. vi tränar inte bara, vi har även enormt kul tillsammans! det är bara roligt att se ett sådant framsteg som vi har gjort.. 



en välbehövlig promenad

dagen har spänderats med jossan och våra små vovvar.
vi har tagit en mysig promenad ner på åkern, vi har busat med hundarna, fikat lite extra mycket och bara njutit av att ta en promenad tillsammans igen! det var riktigt välbehövligt för oss alla fyra skulle jag tro.

lite bilder kanske ni vill se? :)


hrund

hon är en 13årig islänning, fux i färgen med en stjärn i pannan. hon är en femgångare med alldeles för mycket pass i sig ;) hon har lite svårt för tölten, men den jobbar vi på. hon älskar att galoppera, och att få tävla mot hanna och gullan det är bara drömmen! (:
hon har hittils kläckt ur sig två föl, ett sto och en hingst. hon bär nu på sitt tredje under vintern. den här tjejen älskar när man pysslar om henne, borstar lite extra och ger all uppmärksamhet till henne.

det är lilla hrundis vi pratar om nu ;)



fredag hela vecken lång

äntligen fredag, äntligen helg! (:

har precis ätit lunch, så jag använder rasten flitigt för att blogga ;)

jag slutar om typ två timmar, då kommer petra och hämtar mig. när vi kommer hem så tar jag direkt ut zansa på plan för lite mer skrittarbete. sedan ska jag fortsätta klicka in henne. jag började lite smått igår med att få in "stop" med hjälp av klickerträning, det visar resultat! skitskoj! (:
hade tänkt att ta lite mobil bilder på finaste om det inte hinner bli för mörkt.

bilderna som hanna tog här om dagen har hon nu redigerat och fixat till. hon åker dessvärre till globen idag och hon har inte skickat dem än.. hon sa även att hon skulle ta med sig dem och låna en dator där så jag får dem nog nån gång under helgen.. hoppas redan idag!




torsdagen i ett

gårdagen gick så jädra fort. vi slutade vid ett tiden och då åkte jag direkt hem. där väntades lite fika och sedan skulle vi åka och hämta hö hos grannen.
när vi hade hämtat ett x antal buntar så tog jag in zansa, ryktade, myste, flätade och sedan sadlade och gjorde oss båda iordning. det var dax för ett pass på plan. när vi kom dit upp så blev jag direkt ganska besviken, det var stenhårt och lite vatten hade frusit till is på fyrkantsspåret. vi arbetade endast i skritt på en stor volt. det gick rätt bra! till min hjälp så hade jag petra.


bild i repris.

zansa

cazzandra även kallad zansa är ett brunt angloarab sto med en vit halvstrumpa och snopp. med en manke på 153cm och en nätt, kort kropp så har hon ändå "allt i ett". hon är född den 28 februari 1990 vilket inte märks. med hennes enorma energi, arbetsvilja och mer därtill så tappar många hakan när man berättar att hon är hela 21år gammal. det allra bästa hon vet är när man kommer ut i hagen och kliar henne på rumpan, hon älskar även att hoppa- hon blir riktigt taggad bara av att se ett par markbommar. vid varje uteritt blir det alltid några glädjeskutt, hon har även alltid i åtanke att få gallopera långa sträckor, få sträcka ut sig och länga stegen. får hon inte det, då blir det lite dans. hennes personlighet får inte annat än att älska!


jag älskar dig, om du bara visste hur mycket.




våran tid tillsammans.

nu hoppas jag att ni läser, eller åtminstone lämnar en kommentar efter er..


den 13 mars 2011 kl: 11:08 stannade vi bilen utanför stallet i hökbäck där zansa stod då. ut kom hennes ägare johanna och hälsade (vi har gått på samma skola så vi kände igen varandra), vi tog i hand och sedan pekade hon mot stallöppningen och sa att vi skulle gå dit för zansa var redan inne. jag visste knappt var jag skulle fästa blicken innan jag fick syn på min ögonsten. hennes strålande ögon lyste upp den mörka stallgången. jag blev nästan bländad, hon var så vacker. min första och enda tanke var "det här är snart min häst". vi hade kommit överens om en uteritt tillsammans. under tiden vi sadlade så fick jag svar på en hel del frågor som jag hade. så fort jag satte mig upp på hennes rygg så kom jag livs levande in i en dröm. "hon var så vacker och hon är snart min". jag kände på henne i skritt och trav, det var lite för halt och geggigt för någon galopp. men allt kändes otroligt bra iallafall.
när vi kom tillbaka till stallet så hade jag redan bestämt mig om att det var just henne jag skulle ha.
på vägen hem kunde jag inte sluta tänka på henne, hennes namn var det enda min tunga kunde få fram. väl där hemma ringde jag runt till hästfolk i byn för att se ifall någon hade plats för oss. efter några dagar fick jag svar av maria att vi kunde stå där, men först var hon tvungen att sälja ifrån sig sin hingst. det tog hela två månader innan vi kunde flytta dit.. men under den riden hände ganska mycket faktiskt... jag hann grubbla väldigt många gånger fram och tillbaka om jag verkligen skulle ha zansa eller inte. jag fick enormt mycket hjälp och stöd av malin, vilket jag är enormt tacksam för. hon hjälpte mig med markarbete, ridövningar för att hitta olika knappar osv.
 när den dagen kom, den dagen då jag äntligen ville rida ut på zansa efter mycket om och men så tog jag mig tid att rida ut med sara och victoria (två medryttare i hökbäck), jag har aldrig någonsin ångrat den stunden. jag var så lycklig efteråt. efter det kände jag bara att zansa skulle vara min. men för att det skulle bli lättare och mindre stress för oss båda så tog jag beslutet att flytta henne till häggenås.

när vi väl var framme och jag släppte ut henne i hagen första dagen så kände jag bara att jag drog min första lättnads suck på väldigt väldigt länge. zansa var äntligen närmare, hon var i ett mindre stall med färre hästar och mindre spring, vilket gjorde att hon coolade ner sig. jag kunde äntligen börja andas igen.

men det dröjde inte många dagar innan hon kom in i den nya flocken, men till vilken nytta?
zansa började tappa hull och jag blev lite smått orolig om det verkligen var bra för henne att bo där, men jag hade ju inget annat val. hon blev mer och mer olik sig, hon åt sin lucern dagligen men inget hände. i vissa situationer blev hon ohanterbar och tillslut slutade jag rida henne under en period. under den tiden så började jag att rida en islänning i kallsta.  en helg tog jag och zansa med lite saker och åkte dit. det är nåt jag aldrig kommer ångra för hon stormtrivdes verkligen där, ¨på bara en helg såg man att hon började få tillbaka sin kropp! men detta gav mig även problem, jag kunde ju inte flytta henne hit, det går iprincip aldrig en buss, vilket gjorde allt komplicerat. så zansa stod i häggenås och var orolig medan jag knappt visste var jag höll hemma. men så en dag så bestämde jag mig, nu ska jag ta tag i detta. jag och zansa började träna för llotta, jag hittade lite knappar på henne när vi var ute i skogen så jag kunde kontrollera henne när hon började dansa. det gick framåt. när zansas hagkompis kalle såldes så blev hon till den häst jag vill ha, hon blev lugn och jag kände mig trygg i situationen igen. allt var positivt. vi var med på en pay and ride- vilket gick strålande. vi åkte hem lyckliga över en rosett och fortsatte träna. men det gav inga som helst resultat, jag tröttnade på att ständigt vara rädd för min häst så hon fick helt enkelt vila ännu en tid- medan jag så glatt åkte till islänningen hrund. även denna tid har alltid den ständiga frågan om det verkligen ska vara vi, dykt upp.. än en gång tog jag nya tag, vi packade ihop våra saker och gjorde oss redo för en hel vecka i kallsta. under den tiden såg jag hur lycklig hon var och hur bra hon mådde. efter denna vecka så kom den där söndagen, då klumpen i magen växte för varje andetag jag tog. zansa skulle skiljas från hrund och åka hem till häggenås. jag fick ångest och tårarna bara sprutade, jag vill ju bara mitt bästa för min häst. det bästa just nu var att flytta henne hit, men bussförbindelsen förstörde alltihopa.. jag kan ju berätta det att, det blev ingen skillnad när vi kom hem igen, jag red inte så mycket.

kan ni tro era ögon när jag skriver det här. men ÄN en gång tog jag tag i det. det var ju zansa och ridningen jag levde för. jag satte igång henne igen, red lektioner tillsammans med hanna och efter några veckor deltog vi på en pay and jump och vi fick rosett! jag klarar det! sen kom det problem m. familj osv som gjorde att jag inte red så mycket igen.. 

vill ni veta vad som har hänt nu då?
nu bor zansa i kallsta hos hrund-äntligen! jag rider henne regelbundet igen och vi trivs tillsammans.
har vi klarat det såhär långt så kan inget komma imellan oss längre. -nu satsar vi gumman!

Jag Älskar Dig.



några av bilderna sen här om kvällen, det började bli liiite för mörkt då.. haha, hanna ska skicka fler sen :)
hon är just nu i stockholm över helgen, men nästa helg ska vi fota varandra. dåå ni ska vi se till att fixa bilder från dags ljus! (((:


blogg.se

kan ni gissa vad jag äntligen har fått gjort idag? ;)
hanna har fotat oss.

det blev lite mörka bilder så hon skulle redigera dem innan jag kunde få dem. snart ska ni få er efterlängtade bildbomb :) (om det blev några bra så)


jag sitter och skriver för fullt om zansa, om oss, om övriga hästar i stallet osv. tänkte att ni kanske ville läsa lite info om vilka vi är och vilka det skrivs om här på bloggen (:


puss så länge,


vill ni veta?

* vill ni att jag skriver om hur jag och zansa haft det under denna period som jag haft henne? :)
lite up and downs osv? (:

*vill ni läsa om fler hästminnen?


vad sägs om en bildbomb?

nu ni, mina kära vänner är jag glad! (:

fick nyss reda på att jag slutar tidigare både onsdag och torsdag, dvs att imorgon kanske hanna hinner fota mig och zansa innan det blir mörkt :D blir ni inte lite glada då? (((:

på torsdag har hon dock träning så då blir det inge fotografering. just nu känner jag att även denna vecka kommer gå ganska fort.. :)

ikväll blir det hundträff igen, flizan saknar sin vän alfons- och jag saknar jossan och mina promenader tillsammans. det kanske blir så att de kommer till oss en sväng i helgen och vi tar en mysig skogspromenad tillsammans med fika, det låter väl mysigt? :)


var bara tvungen igår att mysa lite extra med hrundis (':

i love you

igår efter mötet medan jag stod och väntade på hämtning så gosade jag lite extra med min prins :*


mobil bild.


du är bara min

du är den enda för mig
du är den finaste som finns
du är min lilla prinsessa
min bästavän och min andra hälft
du är allt för mig

cazzandra, 900228. 






fina fina du.

ikväll blir det en mysig ridtur på min flicka.

blir väl kanska en mobil bild om det inte blir allt för mörkt ;)

usch och fy..

vilket jävla skitväder!
idag är en sån dag som man bara vill kurera sig i soffan, men en filt framför en film.
det är långt ifrån vad jag hinner med just nu..

har precis fikat lite med familjen, ska nu ta tag i plugg (har prov i morgon, det kanske är bäst att läsa på lite..) och sedan åka en sväng till häggenås på lrk möte. (lrk- lits ryttar klubb).

det var tänkt att hanna och jag skulle fota varandra idag, men vädret säger en sak och vi orkar inte..

så bilderna får ni vänta på ännu längre..... 



underbara lördag..

gårdagen var helt underbar. förmiddagen bestod av en runda på stan med pappa & petra. jag fick två par byxor, en tröja & en bh. sen gick vi och fotograferade mig och fick sex st id kort, ett av de  ska sitta på mitt skoterkort sedan. ((:

sen åkte vi hem, bytte om till lite fin kläder och tog oss en promenad över till grannen (hanna & familj)
där var det "förfest", efter en stund tog vi oss en promenad till föreningshuset (jag & hanna tog moppen) där det väntades 80års fest. där började det med lite mingel, sedan en helt otroligt god middag.. men det jag väntade på hela kvällen var att höra min vän johanna ternvalls röst (': du var helt otroligt duktig, som vanligt gumman!

när vi hade ätit färdigt, tårtan och sånt var undan stökat så väntades dans golvet komma fram, vilket det gjorde!

"kändis folket" droppade av lite eftersom, (dvs de jag kände) så efter ett tag tog jag och hanna moppen hem till henne, hade lite "efterfest" med film & mys..  en bra dag avslutas med en underbar kväll.

nu längtar jag bara tills jag får göra om shopping rundan och danskvällen med folket! (:


hanna och gullan

fasiken vad jag längtar alltså, nu är det inte många timmar kvar tills hannas älskade häst gullan kommer hem igen! (:  jag ser så pass bra framemot denna vinter med dem & zansa så det finns inte ord att beskriva.
jag ler lite smått för mig själv när jag tänker på det, hur jag & hanna på två damer ska klara av denna vinter tillsammans. våra uteritter kommer till en början bli väldigt lugna, sen vet man inte vad hanna hittar på när hon ser en backe, men det brukar bli en oförvarnad galopptur.. ;) när vi tar våra skritturer på våra dansande damer, barbacka turer på åkern, när vi ställer upp för varandra och fotar, våra träningar för irén och sen till våren alla tävlingar tillsammans. 

fasen vilken underbar människa jag har lärt känna, du ligger mig varmt om hjärtat gumman!  


bildbomb på g?

jag hör runt omkring mig lite här och var att det är många som vill se lite bildbomber osv.. är ni fortfarande intresserade? ;)

svara gärna på dessa frågor:

1: vill ni se bilder på stallet och omgivningen där zansa står?
2: vill ni veta mer om hästarna hon går med?
3: vill ni att jag har frågesport/frågestunder i bloggen igen?
4: ska jag börja med hiss/diss inlägg?
5: vill nån vänlig själ där ute komma hit och hälsa på oss nån dag? ;)
6: finns det nån där ute som har lust att göra en animerad header till mig?

sen vill jag bara säga att ni är bäst!

fredagar är aldrig sig lik

som jag skrev igår så skulle hovis komma och sko om zansas fossingar- vilket han gjorde!
när jag kom hem efter skolan så var hon redan omskodd, hon hade fått sitt foder och hon hade blivit ompysslad. petra hade även bytt täcke och hängt det andra på tork. taack vännen! 
senare på kvällen så åkte jag till mamma och hämtade flizan. 

jag sitter fortfarande och klurar på vad jag ska ägna kvällen åt.. vad jag ska göra med zansa, nu när hon har brodd kanske man ska passa på att rida igen ;) eller om vi bara ska klickerträna, longera, ta en promenad eller om hon helt enkelt ska få vila idag också..
jag har prov på måndag, vi fick ett häfte igår med 140 frågor som vi ska kunna svaren på.. kuul.


vad har ni tänkt göra ikväll då? (:


ta hand om dig själv

pratar du bakom min rygg - betyder det att jag är längre fram än du.

kommenterar du mitt liv - betyder det att mitt liv är mer spännande än ditt.

har du tid att leta efter mina misstag - betyder det att du är avundsjuk.

fortsätter du med detta - så lever jag livet under tiden...



vi hästfolk är grymma!

alla som har häst, rider på ridskola eller kanske rentav bara tycker om att titta på hästar vet att det är underbart. man kan få en sådan fantastisk kontakt med ett stort djur. bara av att vara i närheten av hästar kan få många människor att må väldigt bra. man blir ett med sin bästa vän och man delar så otroligt mycket minnen och upplevelser ihop.

men så kommer vi till det här med den stora skaderisken som man inte ska sticka under stolen. även om man litar på sin häst till 110% kan ett missförstånd uppstå. hästen kan bli rädd för något eller vad som helst. och vips så är olyckan framme. när en olycka är hästrelaterad är den oftast inte speciellt lindrig, utan oftast när det väl händer något, händer det ordentligt. och vet ni vad? det är just detta jag tycker är så fruktansvärt tufft med att hålla på med hästar. vi vågar ta risker och chanser för det vi lever för och vi låter oss inte skrämmas. därför tycker jag att vi alla idag ska ge oss en liten extra klapp på axeln och säga "shit vad jag är grym" för det är just det vi är! vi alla som rider och håller på med hästar är grymma helt enkelt. 

(text lånad från ponnysanning..)  


en torsdag eftermiddag.

hej mina kära vänner.

IDAG KOMMER HOVSLAGAREN ;D
snart kan jag och zansa träna riktigt igen, ska bli sjukt skönt att komma igång.. än en gång...

för tillfället så har jag två prov de kommande veckorna som jag ska prioritera, även en del inlämningsuppgifter osv.. har precis gjort ett prov i idrott, det gick faktiskt bättre än förväntat. riktigt bra!

det är redan torsdag, vad ska ni göra med era hästar idag? (:

jag hatar torsdagar, jag slutar så sent så kvällen blir så kort.. men ikväll ska hovis komma och sko om, sätta på sulor och brodd på tanten, sen ska jag plugga till provet som är på måndag (vill inte sitta hela söndag kväll..) jag ska även skriva ett långt jä*la brev... ;s

min hund är i häggenås, jag vill ha henne i kallsta...


pusshej,




nu är det upp till er.

vill ni ha kvar mig här på bloggen då får ni börja kommentera lite mer, så det blir roligt när man loggar sig in här. man blir lite nedstämd när det inte finns någon kommentar att läsa på nåt inlägg.. eller är det så att bloggen har blivit lite tråkig nu på sistone?

jag känner att jag inte har så mycket att skriva om just nu, jag har inga bilder att visa er, det blir så tråkiga inlägg när jag inte rida zansa nu osv..

just nu rider jag inte zansa pga att hon inte har några broddar på sig. vi har ringt till hovslagaren, men inget svar. så vi får se när han kan...  jag har iaf frågat hanna om hon har tid i helgen att fota oss på åkern, men hon hade fullt upp. hoppas hon har nån lucka nån gång så jag har nåt att visa er..

detta är säkert också ett tråkigt inlägg, men såhär ligger det till just nu...




här är en bild jag hittade på hannas dv, så jag snodde den ;)

tack hanna :*

puss hej,


SVARA JA ELLER NEJ!!!

allvarligt!
SKA JAG LÄGGA NER BLOGGEN?


grattis johan & jeppen.

för exakt åtta år sedan, satt jag i matsalen på häggenås skola. jag gick i fyran.
plötsligt ringer telefonen till min lärare. det var min mamma. läraren kommer fram till mig och säger nåt i stil med "nu är du storasyster till två små pojkar".

ni ska bara veta vilken stolt storasyster jag var!
att få gå med barnvagn, visa upp de små söta pojkarna för sina kompisar. det var ju drömmen.

idag är det åtta år sedan.

grattis johan & jesper!


min fina.

om allt ändå kunde förändras.


jag ska kämpa, för oss. vi ska leva, tillsammans. jag ska gråta, av glädje. jag kan släppa en tår, när jag känner för det. du och jag, vi. ett band som aldrig, vad som än händer ska brytas.

du ska inte behöva flytta mer, vi har klarat det hittils.

Jag Älskar Dig.


tankar kring oss, de blir knas...

tyvärr mina små vänner.. det blev mörkt så jävla fort, så det blev inga bilder ikväll... :(

vi hade tänkt gå ner på åkern, ta lite fina mysbilder vid de frossiga träden, där var det för mörkt så bilderna blev typ svart. så vi gick upp på ridplanen istället, zansa var helt galen - bilderna blev svarta där med..
ikväll var min häst ganska billig ska jag be och få tala om..

det var längesen jag var så här frustrerad över att vi faktiskt inte har det så bra ihop. senast idag, innan ridturen var jag världens lyckligaste. att nåt så stort kan vända på  bara några minuter, sekunder.. 
vet inte var jag ska vända mig snart. alla dessa tankar jag haft kring oss, känner att det här inte kommer hålla..


min fina tjej!


vill ni se en bildbomb?

efter en hel dag i stallet har jag precis tagit mig en fika. pappa, petra & barnen har åkt på kalas i stan så jag är hemma helt ensam. men snart får även jag nån att vara med ;)

jag ska nämligen bjuda hem hanna på lite mat, men hon förtjänar det inte förrän hon fotat mig och zansa ;)
haha taskigt, men så sant :D

vill ni se en bildbomb sen? :D


sara & luna

jag saknar min fina vän sara!


gamla bilder - bildbomb

hej på er alla kära läsare, hur mår ni?

dagen har spenderats hos farmor och farfar, har firat farfar på farsdag. sedan åkte jag vidare hem till mamma, där sitter jag just nu. mina bröder fyller åtta år på måndag så jag firar dem idag. vi ska snart äta mat och sedan åker jag tillbaka till pappa igen. eftersom det är så förbaskat halt ute så blir det inte så mycket ridning för min och zansas del förrän hon fått brodd på fossingarna.. tråkigt tycker jag! :/  men jag kan glädja mig med att imorgon ska jag rida på åkern, och förhoppningsvis så har hanna tid att fota oss!! :D vad tycker ni om det? vill ni se lite nya, fräscha bilder? :)

sitter just nu vid min gamla dator som mina små bröder har fått, kollar på en massa gamla bilder som fanns på den. haha, kan bara skratta för mig själv. fanns mycket fjortis bilder på denna dator... ;p

lite gamla bilder från häggenås tiden för lääängesen. :)


vad har ni för planer?

fan vad jag har mått bra idag!  :D

i morse på alt. hälsa lektionen fick jag reda på betyget på en fördjupning jag gjort, kan ni gissa vad jag fick?

sen sålda jag iväg lite häst saker som jag inte använder längre. tjänade lite pengar istället! (:

när jag kom hem så tog jag in min lilla fröken, det var dax för oss att ta en ridtur med marie på frimann. såå härligt! det var så fruktansvärt halt, så vi skrittade bara då zansa inte har brodd i ÄN.. :( men det var så skönt. var ute i ca 40min. zansa blev faktiskt lite svettig :D

vad ska ni göra i helgen? :)


håll ut, det blir bra till slut

gårdagen var mer än bäst!
jag spenderade nästintill hela kvällen ute i stallet med zansa. vi tog en lugn tur upp på ridplanen, som sällskap hade vi hanna med oss. (dock utan häst)
vi värmde upp länge i skritt, övade mycket volter, övergångar skritt-halt, öppnor, slutor, skänkelvikning mm..
när vi kom igång i trav så koncentrerade jag mig mycket på halvhalterna. ridpasset var välbehövt för båda två och det var otroligt kul!

jag knäppte även kort på en hel del grejer som jag ska sälja, bla några täcken, grimma, luva, dressyr sadelgjord mm.. 

i helgen ska jag och hanna ta tag i lite fotografering också! (:  ni kan ha i baktankarna att det kommer komma upp en bildbomb! (:  har tänkt att ta lite kort på olika outfits som jag & zansa har.  vad säger ni om det?


dåligt med bilder nu då jag inte har nån som jag inte visat typ... :/ men det blir bättre! :D

veckoplaner

bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete.


gårdagen blev inte som jag hade tänkt mig, alla planer med hästarna sprack när jag insåg hur otroligt trött jag var, och när jag fick reda på att klockan var lite väl mycket när jag kom hem... :(
jag tog in zansa en sväng så hon fick vila och äta sitt foder, skulle även byta hage på hästarna, då upptäcker jag att hronja är jätte halt. vilket inte var så kul.. vi hittade inget sår eller liknande på henne, vi konstaterade att hon bara sträckt sig i hagen.

ikväll blir det en hel del plugg till provet vi har imorgon.... det vill säga att det inte blir någon ridning utan bara longering. men jag sitter just nu och planerar veckan för zansa (:

onsdag: ridning på plan, ska se om hanna vill fota lite (:

torsdag: blir nog en sväng ut i skogen om det inte hinner bli allt för mörkt, annars tar vi även idag en sväng på plan.  

fredag: hoppas på ridsällskap från hanna (: (kanske jag lånar frimann och hanna får rida zansa ;)

lördag: skrittur barbacka kanske, eller en promenad ner på ängen för att koppla av lite.  

söndag: kanske rida lektion :)

ska även göra en liten planering för hrund, då jag ska träna klickerträning med henne.
hronja vill jag inte göra något med förrän jag ser att hon är återställd. hoppas på snart! (:


hur ser eran vecka ut för hästarna? :)




vill ha..





kvällens planer

tycker ni att det är för kallt för att duscha hästen den här tiden på året?

ikväll tänkte jag fixa en massa med zansa, borsta igenom man och svans, schamponera henne och duscha henne ute, sen klä på och låta henne stå inne över natten. hon är så skitig under vinterpälsen så jag vill att hon ska duscha. ;) men innan det så ska hon longeras och sedan ska jag "klicka in henne". dvs lära henne att när hon hör "klick" så får hon godis. så ökar vi succesivt med att träna in lite olika rörelser osv..

jag har även tänkt ta in hronja ikväll, sätta på henne sadeln och träns och gå en sväng. hoppas hanna kommer över och gör mig sällskap! (:

nu är jag på skolan, ska äta lunch nu. vi kanske hörs ikväll!

pusshej,


kolla in filmen!

http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM

hur fan tänker man? helt sjukt...

jag är galet kär i min häst

dagens ridtur på zansa var med än välbehövd för både henne och mig. vi red med hanna, som jag nämnde igår. det blev en hel del galopp, fick inte ner henne i en så samlad galopp då hon och frimann ville tävla hela tiden. hanna bara släppte honom så det gick undan.. ;)

snart är det dax för hovslagaren att komma hit igen. zansas hovar har dock inte vuxit särskilt mycket sen sist, men för att sätta i brodd i skorna så måste hovis ta lös dem först och knacka ur leran som är i hålen..
känner att broddarna måste i snart då det är så jä*la geggigt och lätt att gå omkull.. (vilket frimann höll på att göra idag, med hanna på ryggen, i skritt, på grusuppfarten påväg hem.) han hade dock brodd i..

vill inte ha skola imorgon....

onödigt inlägg, men känslan jag har nu

känslan som jag haft i kroppen ikväll har jag nog aldrig kännt förrut. jag har varit så jäkla sugen på att ta en barbackatur på zansa, ta på henne ett fleecetäcke, en massa reflexer och rida en sväng. jag behöver andas, komma bort. få andrum och kunna tänka. men det har jag inte tagit tag i och gjort. kom hem från akuten lite för sent så det blev bara mys i soffan och nu sängen..

jag får tagga tills imorgon istället då jag och hanna ska ut och rida tillsammans. får se om jag får rida min egna häst eller om jag ska låna frimann igen, vi får väl se ;)

hronja var superduktig idag, vi har kommit långt på bara några dagar.. imorgon blir det till att lägga på sadeln, men bettet hon provade idag var för långt så vi har bytt ut det- super!

vi hörs imorgon!

pusshej,

min häst är inte bortskämd, har bara mycket saker.

enligt min kära vän sara, även kallad muppmuppen så är jag en prylbög. då jag prioriterar zansa före mig själv, då det gäller att handla kläder och saker. kläderna som finns i min garderob har följt med ett tag, medan zansa har lite nytt då och då. men det är ju på hästryggen jag lever, det är då man ska visa upp sig! ;)

ja, min häst har kanske lite för mycket saker.. ;)

gissa rätt & vinn en länkning till din blogg.

vilket datum är zansa född?


nu är det upp till er.

vad vill ni att jag ska skriva om?


outfits?
hiss/diss?
tävlingar?
frågestunder?

skulle ni vilja se olika outfits som jag och zansa kan bjuda på? ;)


ridtur efter ridtur.

ännu en längre tid med dålig uppdatering, förlåt. ska bättra mig! (:

jag har iallafall haft ett bra lov, har ju haft zansa här - ÄNTLIGEN!

torsdag- brudarna kom hit med bussen ist, sara kom först så vi tog en ridtur på hrund och zansa. myys.

fredag- vaknade upp med tre brudar till, inte varje morgon man gör det. vi klev upp kl sju för att ta en ridtur, vi lånade grannens två hästar så vi skulle kunna rida ut tillsammans. sara stannade dock inne och sov medan jag, victoria och lisa var ut. jag fick låna frimann (hrunds son, hannas mammas häst). fredagen var väldigt lång kändes det som, vi hann med väldigt mycket. jag och lisa tog in hronja, (hrunds treåriga dotter) för att lägga på sadeln för första gången. vi började med att lägga på schabrak och trycka lite, tog sedan en ridgjord och spände. hon var cool lugn. eftersom det gick så otroligt bra så gick vi inte över till sadeln på en gång. nästan alla hästar hade gjort nånting, utom lilla hrund. så vi tog henne i en grimma, satte upp linus på henne och tog en promenad. vi var barnvakt samtidigt. ;)

lördag- ja. det är ju idag det. ska snart ut och fixa med hästarna, ska lägga på hronja sadeln och ta på tränset för första gången. undra hur reaktionen kommer att vara. jag ska börja klickerträna hrund nu när man inte kan rida henne snart, hon behöver ju hålla igång hjärnan iallafall ;) zansa ska longeras i rundkorallen och sen även hon klickertränas.  sen blir det en sväng på akuten... 


vad tycker ni om klickerträning med häst? :)

jag har god erfarenhet av klickerträning då jag tränar min hund med den.



foto från hökbäck tiden, taget av johanna!


min fredag

åh vad underbart livet kan vara ibland. har spenderat de tidigare dagarna med underbart folk, en massa tjejer och en massa skoj med hästar mm.

berättar med om det ikväll eller imorgon,
just nu ska jag fixa mig, åka in till stan och träffa folk och sedan gå ut och äta gott & surra skit. härligt!


torsdagens planer med flickor+hästar


jag vill gråta en flod, bygga en bro och komma över det. ♥


just nu sitter jag och min vän rebecka barnvakt hemma i kallsta. vi är trött som fasiken och som tack för hjälpen kommer våra föräldrar hem med pizza sen. mumsigt :* 

idag har båda flickorna varit ute i skogen, samtidigt faktiskt. petra fick ta sig en tur på zansa, så jag tog hrund. en ganska kort skrittur blev det och hrund var alldeles sjöblöt när vi kom tillbaka. (med bäbis i magen orkar man inte så mycket).  imorgon blir det en lång skrittur för att möta upp mina kära vänner och hästar från hökbäck, då ska jag ta zansa och petra får följa med på hrund (: de ska stanna över här till fredag, ska bli såå mysigt! zansa ska få träffa sina gamla polare.



dessa tre ekipage är det som kommer och våldsgästar mig :')

gårdagen i text.

igår fick tre damer komma ut och jobba, zansa tog jag i rundkorallen. jobbade henne i skritt och trav, även lite längning i traven, vilket gick superbra! 
hrund fick på sig en massa reflexer och sen tog vi en promenad i skritt, inget avancerat. flizan (min hund) fick även hon komma ut och jobba hjärnan igår. på hundträffen hade vi väldans trevligt ;) 
vi värmde upp på parkeringen, med följsamhet och vid tillfälle en hel del sitt/lägg. (säger lägg istället för ligg, då sitt och ligg kan låta väldigt lika.) sedan körde vi "följa john", vilket gick ut på att vi gick på ett led, den som var först skulle komma på nåt som alla skulle göra. tex, sitt. alla i ledet satte sina hundar, sen gick den personen som var john och ställde sig längst bak, sen skulle nästa person komma på en annan grej osv osv.. sen spelade vi bowling med hundarna. det jag tyckte var roligast var när flizan verkligen förvånade mig. på slutet hade johanna ställt upp en stor banankartong med en massa tidningspapper i, en efter en fick gå fram dit med sin hund, satte den ca en meter där ifrån, gömde en godis i tidningspappret, sa sedan ett kommando till hunden, tex "sök", då skulle de hitta godisen i lådan... jag trodde aldrig att flizan skulle fatta det, men det gjorde hon tydligen. hon hoppade glatt i lådan, hela hon, nosade sedan runt och hittade tillslut godisen. över förväntan.

det var vad min kväll bestod av. (:


jag och zansa firade även sju hela månader.


dålig update.

förlåt för dålig uppdatering, men har inte haft tillgång till någon dator på ett tag! ;/

gårdagen spenderades i hökbäck tillsammans med en massa galna brudar. HÄR är deras gemensamma blogg!
jag fick glatt ta tag i en efterlängtad ridtur tillsammans med dem också. fick äran att ta turen på willo, även kallad willepill av mig. (kika in på deras blogg och läs mer om honom)

har liksom ingenting att skriva nu, sitter i stan hos marielle och ska snart äta lunch här.
det kommer upp lite mer intressanta inlägg här ikväll! (:

pusshej,



RSS 2.0